Berita

5 Cara Rahsia Saya Dapat Bersara Awal Sebelum Umur 30.

5 CARA AKAL DAPAT UNTUNG SECARA YANG SAH & PERCUMA.

Apabila kita melihat orang kaya ini, mereka mahu menjalani hidup mereka. Tidak seperti orang kaya yang baru, kami memerlukan pinjaman terpakai atau 9 tahun untuk membeli wang tunai di atas basikal mewah dan pergi ke gerai makanan jalanan. Walaupun mereka beratur panjang, mereka tidak murah, tetapi mereka murah, tetapi apabila saya pergi ke hotel untuk makan, ia sangat menarik, dan apabila anda mahu membeli barang-barang murah, kami tidak meminta diskaun? Bilakah ia boleh didapati? Untuk dapat membayar secara percuma, berhenti di pusat membeli-belah untuk harga yang lebih murah sebelum membeli. Kami berbeza dari yang kaya kepada yang baru, dan orang kaya sangat berbeza. Surat yang berbeza, cara yang berbeza, perbezaan. Semua orang mahu menjadi kaya. Siapa yang tidak mahu? Mungkin ada … tapi sangat sedikit. Kami benar-benar mahu menjadi kaya dengan pelbagai sebab. Sudah tentu, orang kaya kaya dengan cara yang berbeza, tetapi rasa serupa. Bagaimana? Mari kita baca artikel ini!

gambar dari straitstimes.

Fokus

Katakan ada 3, 4 atau 5 digit payslips. Sekiranya anda ingin menjimatkan wang, ia akan melakukan kerja yang baik! Malah, dalam sejarah dunia, tiada siapa yang pernah menjadi jutawan kerana menyimpan. Penjimatan anda mungkin membuat anda kelihatan kaya, kaya dan kaya, tetapi apa yang pasti ialah anda sudah cuba menikmati kekayaan anda. Langkah pertama untuk menjadi kaya adalah menumpukan perhatian kepada peningkatan pendapatan secara tetap. Tetap selamat, tetapi pastikan anda mencari jalan selain daripada masa lampau untuk meningkatkan gaji anda. Sebagai contoh, buat kapal angkasa. Jika anda ingin memulakan perniagaan anda sendiri untuk menjadi kaya, anda boleh menghasilkan wang, anda boleh memiliki lebih banyak modal … anda boleh menyimpan lebih banyak modal, tetapi jika gaji anda kecil, maka simpanan anda akan lebih sedikit jika kami Gaji sedikit lebih mudah untuk disimpan, jadi kami dapat dengan cepat mengumpulkan dana untuk memulakan perniagaan kami sendiri. . Ok?

Contoh fokus

Simpanan bukan untuk disimpankan

Orang sentiasa menyimpan untuk dua sebab, sama ada ia digunakan untuk rancangan masa depan (misalnya, modal teroka) atau untuk menjimatkan masa kecemasan. Walau bagaimanapun, cara terbaik untuk mengekalkan wang bukan untuk menjimatkan wang, tetapi untuk mempunyai anak. Malah, penjimatan tidak menjana sedikit wang, tetapi jika anda bergantung pada dividen bank setiap tahun, anda tidak akan mempunyai wang pada usia 30 tahun. Mahu membayar lebih peralatan, lebih banyak rumah, PTTPN, tempat letak kereta, petrol, dll. Jadi bagaimana untuk membelinya adalah untuk menyimpannya untuk pelaburan. Selagi anda mempunyai peluang untuk membuat pelaburan yang baik, anda boleh menambah lebih banyak wang ke akaun anda. Sebagai contoh, melabur dalam unit amanah atau melabur dalam hartanah.

Tucker Hughes – ucapan terbuka

Mesti Jelas

Tucker Hughes adalah jutawan yang berjaya pada usia 22 tahun. Nasihat yang besar kepada mereka yang ingin menjadi kaya dan berjaya adalah untuk tidak membuat keputusan yang tidak bijaksana. Kita, manusia, tidak kira betapa kuat atau lemah, tidak akan kehilangan tenaga kerana emosi, masalah semula jadi dan alam sekitar. Kita tidak boleh teragak-agak dalam membuat keputusan. Tidak kira keadaan, kita perlu melatih diri kita untuk berfikir dan bertindak dengan cepat pada setiap masalah dan ujian yang kita hadapi. Sekiranya anda mempunyai soalan yang menarik seperti makan di mana-mana, anda perlu mempertimbangkan 10 kali untuk menyampaikan kepada rakan-rakan anda, dan saya fikir ia patut membuat keputusan yang lebih besar untuk perniagaan anda. Membuat keputusan ini dan bukannya menarik inspirasi dari langit, tidak kira apa keputusan yang anda buat akan menyebabkan keuntungan dan kerugian anda. Perhatikan apa yang anda mahu lakukan, dapatkannya setiap hari, dan kemudian sahkan tekad anda untuk mencapai matlamat tersebut. Apakah kelemahan anda? Bermula hari ini, apa yang anda mahu makan atau dipakai setiap hari minggu depan? Lihat berapa lama anda boleh membuat keputusan, cepat untuk melambatkan? Haha … memperbaiki awak!

Kehidupan Sederhana & Mudah

Kadang-kadang, mujurlah, tetapi kami menghabiskan banyak masa. Sekarang, kita tidak perlu menjadi kaya lagi, dan kita berbelanja. Adakah ia memberi ganjaran kepada diri anda sebagai salah? Adakah salah untuk menghabiskan wang anda sendiri? Betul, tapi itu bukan masalah gaya. Anda disyorkan untuk menggandakan keselamatan kewangan anda dan anda boleh membeli 4 kali keuntungan anda untuk hati nurani anda. Sebelum itu, sila gunakan kereta terpakai, walaupun trak, selagi ia dapat mengurangkan kos yang tidak perlu, selagi ia boleh bergerak dan datang ke sini, terima kasih kepada Tuhan. Berjuanglah dahulu, kemudian bahagia, pahit pertama, dan bahagia lagi.

Mindset Kewangan

Mendapatkan wang bukan sahaja akan bekerja pada hujung minggu untuk menghasilkan wang atau melakukan perniagaan dan menjual sesuatu. Ubah konsep wang anda dan menjadi kaya dengan berbuat demikian. Menjadi kaya bermula dengan pendapat dan pendapat anda mengenai wang. Menjual apa-apa dan membuat wang sentiasa tidak masuk akal apabila melakukan perniagaan. Jika anda berfikir bahawa membuat wang dengan cara ini hanya berfungsi untuk beberapa orang yang bertuah, maka apabila anda tidak berputus asa, itu adalah satu pembaziran tenaga. Mula-mula berfikir tentang fikiran anda, walaupun anda memulakan jalan yang sukar, menjadi kaya, berjaya, dan menjadi dermawan jutawan.