Sukan

Pesara dari S’wak berjumlah RM17.7mil Sukan jackpot Toto 4D

Eksport perlahan dan inflasi yang hangat telah menimbulkan jangkaan yang pembuat dasar perlu mempertimbangkan untuk menambah pada bulan Mei

PETALING JAYA: Seorang pensyarah dari Sarawak telah mencecah RM17.7 juta dalam Toto 4D Jackpot 1 dengan bertaruh pada umurnya dan nombor plat kereta yang dia lihat setiap kali dia pergi ke pasaran.

“Saya biasanya membelanjakan RM100 pada setiap hari cabutan, dan saya sentiasa bertaruh pada 5168, yang merupakan tahun kelahiran saya.

“Kali ini, saya memutuskan untuk memasangkan nombor dengan 7189, nombor plat kereta yang saya lihat setiap kali saya pergi ke pasaran.

“Saya tidak tahu pemiliknya, tapi saya fikir ia adalah nasib saya untuk bertembung dengan kereta yang sama banyak kali,” katanya.

Selepas mengetahui dia telah memenangi sehari selepas seri pada 10 Julai, dia segera memberitahu anaknya untuk membeli tiket udara dan terbang ke ibu pejabat Sukan Toto di Kuala Lumpur untuk mengutip kemenangannya.

Dia berkata beliau akan menggunakan kekayaannya yang baru untuk membayar hutangnya, berkongsi beberapa dengan keluarganya dan melabur dalam hartanah.

Pemenang pulang ke rumah RM17,728,182.65 dari jumlah keseluruhan Jackpot 1 sebanyak RM17,804,106.30.

Baki RM75,923.65 telah dimenangi oleh orang lain dari Pahang dengan tiket i-System.